Συχνές Ερωτήσεις – FAQ

Home » Συχνές Ερωτήσεις – FAQ

ΟΘΟΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ & ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΟΘΟΝΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ;

Τα οφέλη των οθονών είναι τα ακόλουθα:
• Προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων προς στοχευμένο κοινό και αύξηση των πωλήσεων του Φαρμακείου.
• Προβολή προσφορών του Φαρμακείου που επιτρέπει την ταχεία κίνηση «ξεχασμένων» κωδικών.
• Προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων για την ενίσχυση της επικοινωνίας με τον πελάτη.
• Προβολή εφημεριών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
• Προβολή μηνυμάτων γενικού εποχικού ενδιαφέροντος για την υπενθύμιση αναγκών.ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ;

Το περιεχόμενο της οθόνης εξατομικεύεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε Φαρμακοποιού. Κάθε μήνα εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας δημιουργεί μηνύματα – video για τις προσφορές του Φαρμακείου. Εξατομικευμένο κυλιόμενο μήνυμα σε κόκκινο φόντο με λευκά γράμματα επιλογής του Φαρμακείου έλκει τον πελάτη και επικοινωνεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα τις προσφορές του Φαρμακείου! Από τα διαφημιστικά μηνύματα, ο Φαρμακοποιός διατηρεί το δικαίωμα μη προβολής μηνυμάτων προϊόντων που δεν διαθέτει προς πώληση.

… όλα χωρίς κανένα κόπο από τον Φαρμακοποιό!

ΠΩΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ;

Καθημερινά χωρίς κανένα κόπο από τον Φαρμακοποιό, τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες προβάλλονται ενημερωμένες εφημερίες των Φαρμακείων της περιοχής, εφόσον ο Φαρμακοποιός επιλέξει τοποθέτηση οθόνης και στην βιτρίνα του Φαρμακείου. Επισημαίνεται ότι οι εφημερίες προβάλλονται χωρίς παρεμβολή διαφημιστικών μηνυμάτων.
Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι η 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση μας επιτρέπει την άμεση ενημέρωση των εφημεριών ακόμη και για έκτακτες αλλαγές.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΘΟΝΩΝ;

Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εγκατάσταση (καλωδίωση, βάσεις στήριξης κ.λπ.) με συνέπεια στην αισθητική του Φαρμακείου. Συνήθως η εγκατάσταση ολοκληρώνεται εντός 1 ώρας και μπορεί να προγραμματιστεί ακόμη και μη εργάσιμες ώρες.

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;

Σε κάθε Φαρμακείο, μπορούμε να τοποθετήσουμε οθόνη εντός του Φαρμακείου ή/και στην βιτρίνα αυτού (στην οποία προβάλλονται οι εφημερίες). Το περιεχόμενο σε κάθε οθόνη προβάλλεται από ειδικό εξοπλισμό (media player) που τοποθετεί η εταιρεία μας στο χώρο. Επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο ενημερώνεται μέσω του Internet χωρίς κανένα κόπο από τον Φαρμακοποιό. Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι ο εξοπλισμός (media player) που τοποθετείται ΔΕΝ επιτρέπει πρόσβαση στους υπολογιστές του Φαρμακείου και διαθέτει 100% προστασία από ιούς!

ΤΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ;

Η μοναδική απαίτηση στο Φαρμακείο είναι η ύπαρξη σύνδεσης Internet, καθώς το περιεχόμενο ενημερώνεται με το σύστημα κεντρικής διαχείρισης της Εταιρείας μέσω του διαδικτύου.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΘΟΝΗ

Πώς γίνεται η διάδραση?

Εντός της βιτρίνας του Φαρμακείου τοποθετείται ειδικό αυτοκόλλητο φιλμ ή αυτοκόλλητα πλήκτρα, τα οποία παρέχουν την δυνατότητα στον περαστικό να διαδράσει με την οθόνη. Ο περαστικός έχει την αίσθηση ότι ακουμπά στην οθόνη και επιλέγει το επιθυμητό περιεχόμενο, χωρίς φυσικά να ακουμπά την οθόνη παρά μόνο την βιτρίνα του Φαρμακείου! Με απόλυτη ασφάλεια για τον εξοπλισμό έχουμε δημιουργήσει την 1η εφαρμογή διάδρασης για το Φαρμακείο.

Γιατί να προτιμήσω την διαδραστική οθόνη από την standard λύση;

Το ζητούμενο στο σύγχρονο marketing είναι η δέσμευση του πελάτη στον χώρο της πώλησης και η συμμετοχή του στην παροχή των υπηρεσιών. Έτσι κατά πρώτο λόγο, η διαδραστική οθόνη δεσμεύει τον πελάτη στο σημείο της πώλησης, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στην προβολή των εφημεριών, με την διαδραστική εφαρμογή παρέχεται η δυνατότητα απεικόνισης του χάρτη του εφημερεύοντος Φαρμακείου (Google Maps) με δυνατότητες δρομολόγησης για τον πελάτη. Επίσης, προβάλλονται τα «ανοικτά» εφημερεύοντα Φαρμακεία ταξινομημένα με χιλιομετρική απόσταση από το σημείο. Τέλος, η ειδική ενότητα των προσφορών του Φαρμακείου, σίγουρα προδιαθέτει τον περαστικό να πλοηγηθεί και να εξερευνήσει τις δυνατότητες εξοικονόμησης χρημάτων.

Κρατώντας τον πελάτη για μεγαλύτερο χρόνο στην βιτρίνα του Φαρμακείου, του δημιουργούμε την οικειότητα να επισκεφτεί το Φαρμακείο και για τις αγορές του.

Υπάρχουν περιορισμοί στην εγκατάσταση;

Ο μοναδικός περιορισμός στην εγκατάσταση στη βιτρίνα είναι τα ρολλά της βιτρίνας. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να προσφερθεί διάδραση στον περαστικό όταν υπάρχουν ρολλά στη βιτρίνα του Φαρμακείου. Φυσικά, αν τα ρολλά δεν είναι πυκνά, μπορεί να τοποθετηθεί το σύστημα διάδρασης με πλήκτρα, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται πρόσβαση σε όλη την βιτρίνα, παρά μόνο σε σημεία αυτής.

Προβολή στο iFarmakeia.gr

Ποια είναι η επισκεψιμότητα των εφαρμογών;

Η ιστοσελίδα δέχεται περίπου 20.000 μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα και συνεχώς αυξάνονται. Η εφαρμογή Farmakeia για τα iphones & ipads περιλαμβάνεται στην 1η δεκάδα των 25 κορυφαίων προτεινόμενων από την Apple εφαρμογών στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 100.000 χρήστες έχουν εγκαταστήσει και χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Πώς ωφελείται το Φαρμακείο;

Η ένταξη του Φαρμακείου στο ifarmakeia.gr δίνει την δυνατότητα στον Φαρμακοποιό να προβάλλει το Φαρμακείο του στο συνεχώς αυξανόμενο κοινό των χρηστών του Internet και των έξυπνων κινητών. Η νέα γενιά καταναλωτών χρησιμοποιεί το Internet πριν αποφασίσει την οποιαδήποτε αγορά της, ενώ τα έξυπνα τηλέφωνα αναμένεται τα επόμενα έτη να αποτελέσουν το νέο μέσο επικοινωνίας παρέχοντας την δυνατότητα marketing 1-1.

Με ποιο τρόπο συμμετέχει το Φαρμακείο στο ifarmakeia.gr;

Η ένταξη ενός Φαρμακείου στο Ifarmakeia.gr και στην εφαρμογή Farmakeia είναι μία συνδρομητική υπηρεσία με πολύ χαμηλό κόστος για το Φαρμακείο. Από την έναρξη της υπηρεσίας και κάθε 45 ημέρες εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας επικοινωνεί με τον Φαρμακοποιό για την ανανέωση του περιεχομένου των προσφορών του. Η παρουσίαση και η ανάρτηση των προσφορών πραγματοποιείται χωρίς κανένα κόπο από τον Φαρμακοποιό.

Ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει προϊόντα από το ifarmakeia.gr;

Όχι, ο καταναλωτής ΔΕΝ μπορεί να κάνει αγορές από το ifarmakeia.gr ούτε από την εφαρμογή Farmakeia. Ο καταναλωτής μπορεί ΜΟΝΟ να ενημερωθεί για τις προσφορές στα συνεργαζόμενα Φαρμακεία.

Ποια προϊόντα μπορεί να προβάλλει το Φαρμακείο;

Το Φαρμακείο μπορεί να προβάλλει ΜΟΝΟ μη διατιμημένα και μη φαρμακευτικά προϊόντα.

Aποστολή SMS και E-mail

Τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή;

Η εφαρμογή έχει φτιαχθεί ειδικά και σύμφωνα με τις ανάγκες των Φαρμακοποιών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη γνώση υπολογιστών. Με την εφαρμογή ο Φαρμακοποιός από περιβάλλον στο Internet μπορεί να στείλει SMS μηνύματα και E-mail στους πελάτες του χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Πώς ωφελείται το Φαρμακείο;

Το Mobile και E-Mail Marketing θεωρούνται τα πλέον εξελιγμένα εργαλεία επικοινωνίας. Ενίσχυση της αμεσότητας της επικοινωνίας, ταχύτερη κίνηση «ξεχασμένων» κωδικών και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Φαρμακείου αποτελούν ορισμένα από τα οφέλη της εφαρμογής.

Με ποιο τρόπο μπορεί το Φαρμακείο να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή;

Η εφαρμογή PharmaNews είναι μία συνδρομητική υπηρεσία με πολύ χαμηλό κόστος για το Φαρμακείο.